Frihet utan bojor

by Therese Appelqvist on 10/06/2011

Vad symboliserar frihet för mig? Frågan kommer upp när jag långsamt går längs avenyn. Det är studentsången, basen från högtalarna och skrikande ungdomar på lastbilsflak, som påminner mig om känslan av frihet och i viss mån odödlighet.

Ja, där andas det frihet. Samtidigt hör jag två män i 40 års åldern kommentera händelsen. – ”De har hela livet framför sig”, säger den ena längtansfullt som om han minns känslan.

Min bild är att frihetskänslan uppstår när vi frigör oss från bojorna, bundenheten och när vi släpper på allt. Att stå där på lastbilsflaket, i gemenskap och sjunga högt tillsammans, är ett av frihetens uttryck. Vi fokuserar på friheten och den infinner sig.

Dagens tips:

  1. Gör saker gemensamt som förenar
  2. Släpp taget om det som binder oss
  3. Njut

20110610-114828.jpg

Share on Facebook

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: