Ledarskapsbloggen

by Therese Appelqvist on 17/09/2011

Authenticabloggen handlar som bekant mycket om hur vi kan föra in ännu mer av oss själva i både privatliv och arbetsliv.

Rent professionellt håller jag även på med ledarprogram, vilket ju inte riktigt passar här på bloggen. Hursomhelst har jag gjort ett inlägg i ämnet på ledarskapsbloggen. Ett ledande forum för ideellt ledarskap.

Kika väldigt gärna in och lämna feedback kring mitt inlägg som ledarskapsbloggerska 😉

Share on Facebook

{ 2 comments… read them below or add one }

Erik Fors-Andrée september 20, 2011 kl. 19:58

Att föra in mer av sig själv i arbetslivet, innebär det att man också suddar ut eller i alla fall omdefinierar de gamla uppfattningarna om att det så viktigt att skilja på jobb och privat?

Svara

Therese Appelqvist september 21, 2011 kl. 14:20

Ja Erik absolut att omdefiniera. På din fråga blir svaret att du är du vare sig du är på jobbet eller hemma. Att skilja på det begränsar bara din och organisationens potential. Självklart anpassa ditt uttryck efter uppdragets karaktär och organisationens värden ja …men inkludera dig själv.

1. Hur kan du vara du i det uppdrag där du verkar?
2. Kan det handla om att på jobbet göra mer av det du tycker är lustfullt, som du tror på och faktiskt är naturligt duktig på?

JA det innebär att du visar mer av dig själv som person på jobbet. 🙂

Vi behöver tänka ytterligare kring att leda och ledas, vända frågan till oss själva.

”Vem vill jag följa?”
”Vem vill jag vara?”

Jag vill följa en ledare som är autentisk, som leder inifrån sin inre övertygelse, med lust och tro på det han/hon gör. Där fokus ligger på utveckling för både mig som medarbetare och verksamheten.

Jag vill vara en person som leder mig själv inifrån mina värden och arbetar samstämmigt med det som mitt uppdrag innehåller.

Ser fram emot att utveckla tankarna ytterligare om du vill IRL eller här.

Svara

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: