Sluta gripa

by Therese Appelqvist on 08/12/2011

Frihet, friskhet och frigörelse kommer från de magiska orden sluta gripa. Sluta gripa är det som tar tag i mig denna morgon. Idag är dagen och sinnet klart, jag ler på spårvagnen in till kontoret och låter inte distraktionerna ta tag i mig.

Människor fipplar med mobilerna, andas högt upp i bröstet och stirrar rakt ut med ögonen men just idag bekommer det mig mindre. För idag hände något speciellt på morgonen. Jag slutade gripa om något jag länge hållit för sant och viktigt för mig. Med nyanserad blick har jag kunnat förändra min syn på hur saker ska vara. Det har frigjort min kraft!

När jag sitter med människor i personliga ledarprogram och de gör kvantsprång i sin utveckling jublar jag bredvid. Idag fick jag insikt som förde mig framåt. Jag kan bara uttrycka detta med ett stort tack. Att sluta gripa frigör min kraft och möjliggör det jag inte visste fanns.

Dagens tips:
Utforska om det du tycker är viktigt verkligen är det.

20111208-194244.jpg
Bild tagen på Gotland, Visby i november 2011. Att komma till insikt är lätt på Gotland.

Share on Facebook

{ 2 comments… read them below or add one }

conny december 8, 2011 kl. 19:28

Mycket bra och relevant ”dagens tips”! Det stämmer till eftertanke. Många gånger – för att inte säga oftast – kör man bara på utan att reflektera över om det här är viktigt för mig. Man riskerar komma in i en spiral av slentrianmässigt tänkande där tankemönstret blivit en produkt av att man inte stämt av sina tankar mot den man innerst inne är, och vad man står för.

Svara

Therese Appelqvist december 8, 2011 kl. 19:58

Tack Conny. Ja vem man innerst är och vad man står för behöver man reflektera över. Viktigt för mig kanske egentligen är viktigt för någon annan, som jag ärvt eller införlivat i mitt eget liv. Så frågan blir, vad är egentligen viktigt?

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: