Bejaka dina inlevelser

by Therese Appelqvist on 04/03/2013

Glömmer aldrig när jag gick Kungsgatan fram i Göteborg och jag noterade att det gick en man med mycket tunga väskor bredvid mig. Det såg riktigt slitsamt ut och mannen verkade småsvettas. Då fick jag en ingivelse att jag skulle hjälpa mannen med väskorna. Så jag frågade honom leende om jag kunde hjälpa honom att bära, i alla fall Kungsgatan ner. Han tittade upp förundrat och faktiskt lät mig hjälpa till. Där gick vi bland 100- tals andra bärandes varsin tung väska. Sen skildes våra vägar åt i slutet av gatan, vi log mot varann och sa hej då. Händelsen var kanske inte så stor men för mig var den det. Jag kände mig alldeles glad över att jag vågade lyssna till min inre röst och göra en kärlekshandling just där och då.

Dagens tips:

Lyssna till din inre röst och agera på det som känns rätt. twittra tipset

 

Share on Facebook

{ 2 comments… read them below or add one }

Elisabeth mars 9, 2013 kl. 11:13

Ja, jag tror vi människor mår så gott av att ge. Det ger en inre tillfredsställelse att vara medmänsklig. Vi är skapta för det. Varma hälsningar!

Svara

Therese Appelqvist mars 28, 2013 kl. 20:07

Ja vi är skapta för att ge, för att vi hör ihop. När vi gör något för någon annan gör vi också något för oss själva. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: