Ibland vill man för mycket och glömmer tilliten till livets mysterium

by Per & Therese Appelqvist on 21/04/2013

Ibland vill vi för mycket och förlorar tilliten till oss själva och till livets mysterium.

Ibland vill vi för mycket och förlorar tilliten till oss själva och till livets mysterium.

Tillit är för många ett enormt viktigt värdeord. Men vad litar vi till? 

När vi vill något för mycket kan vi lätt glömma vad som betyder något på riktigt. Vi fastnar i de yttre saker som vårt ego talar om för oss att vi behöver. Vi litar till att genom att uppnå det så får vi det vi behöver för att må bra.

Men vi glömmer gärna bort en av livets viktigaste poänger. I ett större sammanhang kopplat till hälsa, välmående och kärlek är dessa yttre saker som vi ibland vill och strävar efter ganska obetydliga. De flesta av oss håller med om det. Ändå förblindar vi oss och rättfärdigar vårt strävande. Vi försöker för mycket och förlorar vår tillit.

När vår tillit riktas mot yttre saker lägger vi tilliten utanför oss själva. Då kan vi missa att lita till vår egen inre kraft och att känna tillit till livets mysterium.

I bloggserien ”Släpp fram din kraft” publicerar Per & Therese Appelqvist 40 inspirationsinlägg mot att leva mera autentiskt. Släpp fram din kraft 10: ”Ibland vill man för mycket och glömmer tilliten till livets mysterium”. Twittra gärna citatet.

Share on Facebook

{ 3 comments… read them below or add one }

Kikki Sandström Inspiratör o Coach april 22, 2013 kl. 11:35

Bra talat! Visst är det så. Det gäller att stanna upp och ta ett djupt andetag för att stilla sig för att komma till sans.

Svara

Marie-Louise april 24, 2013 kl. 17:57

Så goda råd…det gör att vi kan ta goda beslut…

Svara

Therese Appelqvist april 24, 2013 kl. 21:23

Ja visst är det så Kicki och Marie att stanna upp, andas och komma till sans är universallösning på mycket och framför allt när vi ska ta beslut.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: