Julbord på Ekegården

by Per Appelqvist on 18/12/2014

Så där. Nu har vi haft en riktig jul på Ekegården också, med alla ingredienser. Tack alla ni som dök upp i år. Och tack för alla ni som bidrog till den sköna och glada stämningen. God jul alla!

Anna från Eke var med på ett hörn under fullsatta kvällar. Här är hon i full gång med att duka buffébordet.

Anna från Eke var med på ett hörn under fullsatta kvällar. Här är hon i full gång med att duka buffébordet.

Therese Appelqvist mötte upp gästerna med julgran och gott humör. Glöggen var i år utbytt mot den mer raffinerade anrättningen, "varm äppelmust med kanelstång från Härdarve". Sött o gott blev det!

Therese Appelqvist mötte upp gästerna med julgran och gott humör. Glöggen var i år utbytt mot den mer raffinerade anrättningen, ”varm äppelmust med kanelstång från Härdarve”. Sött o gott blev det!

Barmiljön på Ekegården är inte bara utrustad med brännvin från OP. Nä, härifrån rattas även julmusiken via ipad. Årets jullåt? Som alltid tillfaller den... taadaaa.. Elvis med sin Blue Christmas :-)

Barmiljön på Ekegården är inte bara utrustad med brännvin från OP. Nä, härifrån rattas även julmusiken via ipad. Årets jullåt? Som alltid tillfaller den… taadaaa.. Elvis med sin Blue Christmas 🙂

Den 12 december fick vi extra mycket pensionärer på besök. För musiken svarade sudretprofilen och vindkraftsgurun Göte Niklasson.

Den 12 december fick vi extra mycket pensionärer på besök. För musiken svarade sudretprofilen och vindkraftsgurun Göte Niklasson.

God mat i all ära. Men visst är det extra roligt att se hur kompisar från förr trivs och mår bra :-)

God mat i all ära. Men visst är det extra roligt att se hur kompisar från förr trivs och mår bra tillsammans. 🙂

Lokala råvaror var parollen för julbordet i Eke. Faktiskt var det mesta producerat på närbeliggande gårdar. Även potatis och spannmål. Kul och extra gott tyckte många!

Lokala råvaror var parollen för julbordet i Eke. Faktiskt var det mesta producerat på närbeliggande gårdar. Även potatis och spannmål. Kul och extra gott tyckte många!

Vi tycker att parkeringsplatsen på Ekegården är rymlig. Men ramlar det in nästan 100 personer på en gång fylls den snabbt. Men frukta icke. I Eke finns mer plats. Dessutom helt lapplisebefriad sådan.

Vi tycker att parkeringsplatsen på Ekegården är rymlig. Men ramlar det in nästan 100 personer på en gång fylls den snabbt. Men frukta icke. I Eke finns mer plats. Dessutom helt lapplisebefriad sådan.

Glada besökare. Stefan och Monica från Havdhem. I mitten skymtar välklippt värdprofil från Eke.

Glada besökare. Stefan och Monica från Havdhem. I mitten skymtar välklippt värdprofil från Eke.

Hennes finska morotslåda var en populär nyhet för många på julbordet. Rekommenderas!

Sussi Redig från Ronnings som vi samarbetade med. Fantastisk känsla för hur mat, och i synnerhet julmat tillagas! Hennes finska morotslåda var en populär nyhet för många på julbordet. Rekommenderas!

Sista bordet gjorde vi den 17 dec. Buffébordet är avdukat och ett piggt lokalt gäng från Eke rundar av.

Sista bordet gjorde vi den 17 dec. Buffébordet är avdukat och ett piggt lokalt gäng från Eke rundar av.

Share on Facebook

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: